Het dorp Bachchha ligt in Parbat, een bergachtig district in Nepal. Het ligt verscholen tussen hoge bergen, op de flank van de grote Kaligandaki rivier, en in de verte kan je de besneeuwde bergtop van de Dhaulagir Annapurna zien. Het klimaat is er eerder subtropisch,  er staan appelsienenbomen en groeien bananen, je kan er aapjes en tijgers tegenkomen,… In dit dorp leven de mensen nog zoals vroeger: vele wonen in lemen huisjes, hebben een paar ossen, en doen aan terraslandbouw om in hun behoeften te voorzien.

In dit dorp is er één schooltje, maar de voorzieningen van dit schooltje laten de wensen over. Het is een kleuter- en lagere school, en daarnaast staat dit schooltje ook in voor de opvang van baby’s vanaf 6 maanden wanneer hun ouders op het land moeten gaan werken.

 

Het schooltje heeft weinig middelen, en de kinderen die er naar school gaan komen uit arme gezinnen: vaak is er zelfs geen geld om potloden en papier te kopen en om de kinderen een goede maaltijd te geven.

Hoe wij willen helpen

In eerste instantie willen we geld inzamelen voor wat in onze ogen het dringendste is, namelijk geld voor schoolgerief (schrijfgerief, schriften, goede boekentas) voor de leerlingen, goede kledij, geld zodat de school alle leerlingen één goede warme maaltijd per dag kan geven, en geld voor de constructie van een waterput zodat de kinderen toegang hebben tot drinkbaar water.

Een klein beetje geld kan al een wereld van verschil maken voor deze schoolkinderen!

Verder willen we in een later stadium nog volgende zaken verbeteren:

  • toiletten: momenteel is er slechts één toilet (een houten plank met gat erin)
  • meubels: momenteel heeft geen enkel van de klaslokalen goede meubels (zie foto’s)
  • renovatie bestaande klaslokalen: de meeste van de huidige lokalen zijn dringend toe aan wat oplapwerk
  • inrichting computerlokaal en bibliotheek
  • babymateriaal
  • afsluiting schoolterrein
  • aanleg sportveldje
  • aankoop grond voor nieuw schoolgebouw

Gegevens schooltje 

Momenteel bestaat het schooltje uit twee oude gebouwen met acht klaslokalen, waarvan de meeste zich in vervallen toestand bevinden. 

Aantal leerlingen per klas

Klas Leeftijd Jongens Meisjes Totaal
0       

6 maanden – 5 jaar

10 10 20
1 6 jaar 5 4 9
2 7 jaar 7 6 13
3 8 jaar 7 3 10
4 9 jaar 8 6 14
5 10 jaar 7 5 12
Totaal leerlingen   44 34 78

In totaal zijn er 7 leerkrachten.